Een processie door de straten van Brugge

Datum en uur

De Heilig Bloedprocessie gaat elk jaar uit op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. In 2019  is dat op donderdag 30 mei. In 2020 zal dat zijn op donderdag 21 mei.

De processie gaat van start omstreeks 14.30 uur in de Dijver. De doortocht van de processie op elk punt van het parcours duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de plaats op het parcours, komt de processie dus eerder vroeger of eerder later voorbij. De processie eindigt om 17.30 uur.

Promotie

Soldaten van het Romeins peloton (groep 22) vormen het communicatiebeeld voor editie 2018 van de Heilig Bloedprocessie. Het peloton van Romeinse soldaten omringt het beeld van de ‘Ecce homo’ (1900) dat wordt vereerd in de basiliek van het Heilig Bloed.

Download de affiche en maak mee promotie!
Download de affiche

Download de folder en check er het handige stadsplan!
Download de folder

Volg de voorbereidingen op de voet via Facebook.
Facebookpagina

Tickets

Je kan eender waar langs het parcours plaatsnemen. Je hoeft geen ticket te kopen en kan gewoon zelf kiezen wat je een goede plaats vindt. De processie zien voorbijkomen is gratis.

Wil je de processie graag aanschouwen vanop een zitbank of een plaats op een tribune? Daarvoor heb je een ticket nodig.

Je kan je tickets vooraf online bestellen of vooraf en op de dag zelf aankopen bij infokantoor In&Uit, ‘t Zand 34 (Concertgebouw), 8000 Brugge (van maandag-zaterdag: 10-17u, op zon- en feestdagen: 10-14u) of tel. 070 22 12 12.

Gereserveerde/genummerde zitplaatsen
Tribunes
Banken
€ 12,00 p/p
€ 4,00 p/p
Groepen (+ 20 personen) + Belgische senioren
Tribunes
Banken
€ 10,75 p/p
€ 3,50 p/p
De tickets worden je via e-mail als e-ticket bezorgd. Je kan ze afdrukken en meenemen op papier, of ze digitaal op je smartphone tonen. Wil je de tickets thuis opgestuurd krijgen? Dan betaal je verzendkosten.

Koop je tickets online

Parcours

In 2019 bewandelt de Heilig Bloedprocessie het volgende parcours: Dijver – Gruuthusestraat – Guido Gezelleplein – Mariastraat – Simon Stevinplein – Steenstraat – Zuidzandstraat – ’t Zand – Hauwerstraat – Maagdenstraat – Smedenstraat – ’t Zand – Noordzandstraat – Geldmuntstraat – Markt – Wollestraat – Oude Burg.
Op het plan zijn ook de zitbanken (groen) en tribunes (geel) aangeduid.