Een processie door de straten van Brugge

Datum en uur

De Heilig Bloedprocessie gaat elk jaar uit op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. In 2018  is dat op donderdag 10 mei 2018. In 2019 zal dat zijn op donderdag 30 mei.

De processie gaat van start omstreeks 14.30 uur in de Wollestraat (naast het belfort). De doortocht van de processie op elk punt van het parcours duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de plaats op het parcours, komt de processie dus eerder vroeger of eerder later voorbij. De processie eindigt om 18.00 uur.

Promotie

Een lid van het verrijzeniskoor (groep 28) vormt hét communicatiebeeld voor editie 2017 van de Heilig Bloedprocessie. Het verrijzeniskoor zingt paasliederen zoals ‘De Heer is waarlijk opgestaan’: er is nieuw leven dat aan macht en geweld is ontsnapt.

Download de affiche en maak mee promotie!
Download de affiche

Download de folder en check er het handige stadsplan!
Download de folder

Volg de voorbereidingen op de voet via Facebook.
Facebookpagina

Tickets

Je kan eender waar langs het parcours plaatsnemen. Je hoeft geen ticket te kopen en kan gewoon zelf kiezen wat je een goede plaats vindt. De processie zien voorbijkomen is gratis.

Wil je de processie graag aanschouwen vanop een een bank of een plaats op een tribune? Daarvoor heb je een ticket nodig.

Je kan je tickets aankopen vooraf online bestellen of vooraf en op de dag zelf bij:

  • Infokantoor ‘t Zand (Concertgebouw), ma-za: 10-17u / zon- en feestdagen (25 mei): 10-14u
  • Infokantoor Markt (Historium), ma-zo: 10-17u
Gereserveerde/genummerde zitplaatsen
Tribunes
Banken
€ 12,00 p/p
€ 4,00 p/p
Groepen (+ 20 personen) + Belgische senioren
Tribunes
Banken
€ 10,75 p/p
€ 3,50 p/p
+ verzendkosten

Koop je tickets online

Parcours

In 2017 bewandelt de Heilig Bloedprocessie een gewijzigd parcours ten opzichte van de voorbije jaren. Door wegenwerken en een gewijzigde startlocatie is het immers niet mogelijk het gewone parcours te volgen. Het gewijzigde parcours werd vastgelegd als volgt: Wollestraat, Dijver, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, ‘t Zand, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Kuiperstraat, Van Ooststraat, Vlamingstraat, Markt, Steenstraat, Simon Stevinplein, Oude Burg.
Op het plan zijn ook de zitbanken (groen) en tribunes (geel) aangeduid.
Parcoursplan HBP 2017