Een processie door de straten van Brugge

Bereikbaarheid

Om de Heilig Bloedprocessie vlot te kunnen laten doorgaan, worden de volgende maatregelen genomen op donderdag 26 mei 2022:

Parkeren

  • Parkeren is verboden vanaf 07.00 uur tot na de ontbinding van de processie in de straten Minderbroedersstraat, Park, Pandreitje, Rozenhoedkaai, Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, Hauwerstraat, Maagdenstraat (gedeelte tussen Hauwerstraat en Smedenstraat), Smedenstraat, ’t Zand, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Markt, Burg, Oude Burg, Nieuwstraat, Sint-Niklaasstraat en Oude Zomerstraat.
  • Parkeren is eveneens verboden gedurende de uren zoals hierboven opgegeven in een straal van 10 meter buiten voornoemde straten en pleinen, met uitzondering van de parkeerplaatsen die door het stadsbestuur aangewezen zijn.

Verkeer

  • Het is verboden vanaf 08.00 uur tot na de ontbinding van de processie te rijden met auto of fiets in Oude Burg, Nieuwstraat, Sint-Niklaasstraat, Oude Zomerstraat, Minderbroederstraat, Park en Pandreitje.
  • Het is verboden vanaf 13.00 uur tot na het voorbijtrekken van de processie te rijden met auto of fiets in Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, Hauwerstraat, Maagdenstraat (tussen de Klopstraat en de Smedenstraat), Smedenstraat, ’t Zand, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Markt, Rozenhoedkaai en Braambergstraat.
  • Het is eveneens verboden vanaf 13.00 uur tot na het voorbijtrekken van de processie te rijden met auto of fiets in de straten die leiden naar het parcours.

Bussen De Lijn

  • Vanaf 13.00 uur en tot na het voorbijtrekken van de Heilig Bloedprocessie is de doortocht van de bussen van De Lijn geschorst op gans het door de processie gevolgde parcours.
  • De bussen van De Lijn zullen een aangepast traject volgen in de periode dat de straten afgesloten zijn voor alle verkeer. U kan De Lijn  contacteren op het nummer 070 220 200.

Centrumshuttle

De centrumshuttle zal niet uitrijden.

Stoelen plaatsen

Bewoners van de panden gelegen langs het parcours mogen maximaal twee rijen stoelen plaatsen op het trottoir voor het pand waarvan zij eigenaar of huurder zijn. Er moet een vrije doorgang van minstens 90 cm op de trottoirs vrijgehouden worden.
Er mogen geen straten afgesloten worden die uitmonden op het parcours van de processie. Het plaatsen van stoelen of banken is daar verboden.

Contact

U kan de Politie – Evenementencel contacteren op het nummer 050 44 89 01 tijdens de kantooruren en op het nummer 050 44 88 44 buiten de kantooruren.