Een processie door de straten van Brugge

Datum en uur

De Heilig Bloedprocessie gaat elk jaar uit op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. In 2022 is dat op donderdag 26 mei. In 2023 zal dat zijn op donderdag 18 mei.

De processie gaat van start om 14.30 uur in de Dijver. De doortocht van de processie op elk punt van het parcours duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van de plaats op het parcours, komt de processie dus eerder vroeger of eerder later voorbij. De processie eindigt om 17.30 uur.

Communicatiebeeld: Hosanna

Jezus volgen betekent: God blijven liefhebben in alle levensomstandigheden, zelfs met het risico van de dood. Dezelfde Jezus die in het tafereel Hosanna juichend wordt ingehaald, zal enkele dagen later ter dood worden gebracht. Dit tafereel toont de dubbelhartigheid van de mens. ‘Hosanna’ is een engelenzang.

Volg de voorbereidingen op de voet via Facebook en Instagram.
Facebook
Instagram

Tickets

Je kan eender waar langs het parcours plaatsnemen. Je hoeft geen ticket te kopen en kan gewoon zelf kiezen wat je een goede plaats vindt. De processie zien voorbijkomen is gratis.

Wil je de processie graag aanschouwen vanop een zitbank of een plaats op een tribune? Daarvoor heb je een ticket nodig.

Je kan je tickets vooraf online bestellen of vooraf en op de dag zelf aankopen bij infokantoor ‘t Zand (Concertgebouw, open van maandag-zaterdag: 10-17u, op zon- en feestdagen: 10-14u), infokantoor Markt (Historium, open van maandag-zondag: 10-17u), of bel 070 22 12 12.

Gereserveerde/genummerde zitplaatsen
Tribunes
Banken
€ 12,00 p/p
€ 4,00 p/p
Groepen (> 20 personen) en Belgische senioren
Tribunes
Banken
€ 10,75 p/p
€ 3,50 p/p
De tickets worden je via e-mail als e-ticket bezorgd. Je kan ze afdrukken en meenemen op papier, of ze digitaal op je smartphone tonen. Wil je de tickets thuis opgestuurd krijgen? Dan betaal je verzendkosten.

Koop je tickets online

Parcours

In 2022 bewandelt de Heilig Bloedprocessie het volgende parcours: Dijver – Gruuthusestraat – Guido Gezelleplein – Mariastraat – Simon Stevinplein – Steenstraat – Zuidzandstraat – ’t Zand – Vrijdagmarkt – ’t Zand – Noordzandstraat – Geldmuntstraat – Eiermarkt – Kuipersstraat – Jakob Van Ooststraat – Vlamingstraat – Markt.
Op het plan zijn ook de zitbanken (groen) en tribunes (geel) aangeduid.

div class=”yls-content-layout-wrapper layout-item-4″>