Een processie door de straten van Brugge

Bereikbaarheid

Om de Heilig Bloedprocessie vlot te kunnen laten doorgaan, worden de volgende maatregelen genomen op donderdag 26 mei 2022:

Parkeren

  • Parkeren is verboden vanaf 07.00 uur tot na de ontbinding van de processie in de straten Minderbroedersstraat, Park, Pandreitje, Rozenhoedkaai, Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, Hauwerstraat, Maagdenstraat (gedeelte tussen Hauwerstraat en Smedenstraat), Smedenstraat, ’t Zand, Vrijdagmarkt, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Markt, Burg, Oude Burg, Nieuwstraat, Sint-Niklaasstraat en Oude Zomerstraat.
  • Parkeren is eveneens verboden gedurende de uren zoals hierboven opgegeven in een straal van 10 meter rond deze straten en pleinen, met uitzondering van de parkeerplaatsen die door het stadsbestuur aangewezen zijn.

Verkeer

  • Het is verboden vanaf 08.00 uur tot na de ontbinding van de processie te rijden met auto, fiets of dier in Oude Burg, Nieuwstraat, Sint-Niklaasstraat, Oude Zomerstraat, Minderbroederstraat, Park, Pandreitje en Karthuizerinnenstraat.
  • Het is verboden vanaf 13.00 uur tot na het voorbijtrekken van de processie te rijden met auto, fiets of dier in Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Mariastraat, Simon Stevinplein, Steenstraat, Zuidzandstraat, Hauwerstraat, Maagdenstraat (tussen de Klopstraat en de Smedenstraat), Smedenstraat, ’t Zand, Vrijdagmarkt, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Markt, Rozenhoedkaai en Braambergstraat.
  • Het is eveneens verboden vanaf 13.00 uur tot na het voorbijtrekken van de processie te rijden met auto, fiets of dier in alle straten die naar de omloop leiden in een straal van tien meter rond alle eerder genoemde straten en pleinen.

Bussen De Lijn

  • Vanaf 12.45 uur en tot na het voorbijtrekken van de Heilig Bloedprocessie rijden er geen bussen van De Lijn op het parcours. De dienstverlening verloopt via een aangepast traject.
  • Tussen 8.00 en 12.45 uur is de dienstverlening hetzelfde als op shoppingdagen in functie van de Ochtendprocessie.
  • Meer info op www.delijn.be of via 070 220 220.

Centrumshuttle

De centrumshuttle volgt een aangepaste reisroute en bedient enkel volgende haltes: L. Coiseaukaai – Calvarie (richting station) – Langerei (richting station) – Jan van Eyck (richting station) – Biekorf – H. Brugmansstraat (i.p.v. K&R station). De dienstregeling kan afwijken.

Stoelen plaatsen

Bewoners van de panden gelegen langs het parcours mogen maximaal twee rijen stoelen plaatsen op het trottoir voor het pand waarvan zij eigenaar of huurder zijn. Er moet een vrije doorgang van minstens 90 cm vrij zijn op de trottoirs.
Er mogen geen straten afgesloten worden die uitmonden op het parcours van de processie. Het plaatsen van stoelen of banken is daar verboden.

Opnames

Tijdens de doortocht van de processie is het verboden de stoep en/of de rangen van de
toeschouwers te verlaten voor het nemen van foto’s, dia’s, film, klankopnamen, video of andere bezigheden. Dit verbod geldt niet voor beroepsfotografen die beschikken over de nodige accreditatie. Zij mogen zich echter in geen geval naar het midden van de processie of tussen de deelnemers begeven.

Contact

U kan de Politie – Evenementencel contacteren op het nummer 050 44 89 01 tijdens de kantooruren en op het nummer 050 44 88 44 buiten de kantooruren.